English
از بالاترین
رادیوها
شرکت کنندگان
مجموعه‌ها

مخاطرات استفاده از سرویس پیامک شرکت مخابرات چیست؟ از چه ابزا‌های جایگزینی در این ارتباط می‌توان استفاده کرد؟ مهدی یحیی‌نژاد در این برنامه به نحوه عملکرد سیستم‌های پیامرسانی یا به اصطلاح SMS شرکت مخابرات می‌پردازد و از مخاطرات استفاده از آن می‌گوید. مهدی در این برنامه همچنین با برشمردن ویژگی‌های یک ارتباط امن تلفنی، سه اپلیکیشن گوشی‌های موبایل که حداقل‌های امنیتی لازم برای برقراری یک ارتباط امن را دارند، معرفی می‌کند.

نظرات

اگر می‌خواهید با نام مستعار نظر بدهید، پس از نوشتن نظر، نام مستعار خود را در بخش name وارد کنید، سپس گزینه I'd rather post as guest را انتخاب کنید. در این حالت هر آدرس ایمیل دلخواه (مانند a@b.com) را می‌توانید وارد کنید.

متن برنامه

در برنامه امروز به امنیت ارسال متن از طریق موبایل خواهیم پرداخت؛ این متن ممکن است از طریق پیامک ، وایبر یا واتساپ ارسال شود؛‌ برای این کار شما از سیستم مخابراتی موجود استفاده می‌کنید. وقتی که شما با دوستتان تماس می‌گیرید؛ اطلاعات از موبایل شما به نزدیکترین برج مخابراتی فرستاده می‌شود و این برج مخابراتی اطلاعات را به برج مخابراتی دیگری ارسال می‌کند و نهایتاً از این طریق به موبایل مورد نظر شما می‌رسد. این برجهای مخابراتی توسط دولتها یا شرکتهای در دسترس آنها اداره می‌شوند. در نتیجه دولتها می‌توانند این نوشته‌ها را بخوانند. خیلی از دولتها نهاد یا سازمانی برای انجام این کار داشته و این اطلاعات را ذخیره می‌کنند. با توجه به حساسیت کاری که انجام می‌دهید ممکن است این اطلاعات بررسی و برای شما دردسر ساز شود.

برای جلوگیری از این خطرات برخی از اپلیکیشنها با رمزگذاری اطلاعات امنیت شما را افزایش می‌دهند. سه اپلیکیشن موبایل که بدین منظور طراحی شده‌‌اند تلگرام (Telegram) ، کانفاید(Confide) و ویکیر(Wickr) هستند.

من ابتدا مفاهیمی که در این اپلیکیشنها به کار رفته‌است را توضیح می‌دهم. مفهوم اول رمزگذاری تماس یا نوشته‌است. اگر این اقدام بدرستی انجام شود پیامها برای سازمانها و نهادهای امنیتی قابل خواندن نیستند. این سه اپلیکیشن هنگام تماس یا ارسال متن ، محتوای آن را رمزگذاری می‌کنند. مفهوم بعدی خود تخریبی یا خود ویرانگری یا (self-destruct )است. به این معنا که نوشته شما بعد از چندثانیه یا چند ساعت از بین می‌رود و در موبایل فرد مقابل ذخیره نمی‌شود. به این ترتیب اگر شما تمایل دارید که پس از آگاهی فرد مقابل، پیامتان از بین برود؛ می‌توانید گزینه خود ویرانگری را از طریق همین اپلیکیشنها انتخاب کنید. برای پیدا کردن اپلیکیشنهایی که معرفی کردم نیز می‌توانید کلمه self-destruct را روی گوگل استور یا اپل استور جستجو کنید و تمام نرم افزارهایی که چنین قابلیتی دارند را پیدا کنید. توجه داشته‌باشید که برخی نرم افزارها ممکن است امکان self-destruct را داشته باشند؛ ولی لزوماً پیام را رمزگذاری نکنند. مثلا اسنپ چت امکان از بین بردن تصویر ارسال شده به طرف مقابل را به شما می‌دهد؛ اما این تصویر در مسیر انتقال رمزگذاری نمی‌شود. و به همین دلیل شخص ثالث و از جمله مأموران امنیتی می‌تواند آن را بخوانند. مفهوم سوم استتار نوشته است؛ اگر فرد در حضور دیگران نوشته شما را بخواند؛ ممکن است آنها نیز بتوانند نوشته شما را بخوانند. یا اگر موبایل او نرم افزاری داشته باشد که بتواند از نوشته‌ها تصویر برداری کند؛ ممکن است تصویر نوشته شما به کسی که مسئول نظارت بر این کار است فرستاده شود. برای حل این مشکل برخی اپلیکیشنها به شما امکان استتار نوشته را می‌دهند و تنها قسمتی از نوشته را نمایش می‌دهند. نرم افزار کانفاید این قابلیت را دارد. و شما تنها با کشیدن انگشتتان بخشی از نوشته دیده و می‌توانید بخوانید و بقیه قسمتها پنهان می‌شوند. در نتیجه اگر کسی نزدیک شما باشد با یک نگاه نمی‌تواند همه نوشته را بخواند.